П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зниклу дитину знайшли за допомогою музики зі “Свинки Пеппи”

Важливо

У Китаї хлопчика з аутистичним розладом врятували завдяки винахідливості поліцейського. Він здогадався використати музику з мультфільму про Свинку Пеппу. Дитину не могли знайти понад шість годин.

Про це розповідає South China Morning Post.

Восьмирічний Лу загубився 16 лютого. Відстежити маршрут хлопчика у будівлі, де його бачили востаннє, не виходило – не працювали камери відеоспостереження.

Після шести годин безрезультатних пошуків молодий офіцер поліції Сюй Хаочжан припустив, що дитина могла вилізти на дах після того, як повернулася додому і не знайшла там нікого, а не відгукується через особливості розвитку. Він дізнався в матері, що Лу любить мультфільм “Свинка Пеппа”.

Знаючи, що діти-аутисти можуть не реагувати на звичайні звертання та що Лу любив дивитися свинку Пеппу, Сюй вирішив програти мелодію з мультфільму на даху, щоб привернути увагу дитини.

“На той час було дуже темно, і ми не отримували відповіді, коли ми кликали його, тому ми почали грати музику та почули дуже слабкий звук”, — сказав Сюй. Цього виявилось досить, щоб зрозуміти, що дитина застрягла між стіною та сходами. Сюй зміг визволити його та повернути батькам. Медичне обстеження показало, що хлопчик не постраждав.

Хлопчик возз’єднався зі своїми батьками завдяки геніальній роботі поліції. Фото – Weibo

Як розповідало раніше BitukMedia, десятирічна дівчинка з Афганістану заблукала в горах американського штату Вашингтон. Школярка цілу добу провела на самоті, вижила і дочекалась порятунку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі