Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік поїв недосмаженого бекону – і в його мозку завелися паразити

Важливо

52-річний американець, ім’я якого не називають, звернувся до лікарів через сильні мігрені. Коли лікарі дослідили його мозок, там виявили яйця солітера. Припускають, що пацієнт поїв недостатньо просмаженого бекону.

Про це повідомляє Sky News.

Пацієнт звернувся до лікарів, оскільки його звичайні мігрені стали частішими та сильнішими, і ліки не допомагали.

Лікарі зробили скан мозку та виявили у цьому яйця глистів. У чоловіка діагностували нейроцистицеркоз, спричинений теніозом. Це така форма інфекції, яку викликають цисти личинок свинячого ціп’яка, які можуть проникати в тканини, такі як м’язи та мозок.

Чоловік розповів медикам, що не їздив у екзотичні тварини та не їв стріт-фуд. Натомість все життя він любив сируватий, не хрусткий бекон.

Лікарі припускають, що чоловік погано помив руки після контакту із беконом, тож так і заразився. Для лікарів його хвороба стала дивною, оскільки в США рідко трапляються свині, заражені глистами.

Зрештою, чоловікові дали антипаразитарні протизапальні ліки, і його стан покращав.

Як повідомляло BitukMedia, лікарі закликають користувачів TikTok із Південної Кореї перестати смажити у фритюрі і їсти зубочистки. Хоча їх у країні виробляють із крохмалів і харчових фарбників, безпечність споживання цих предметів не доведена. Натомість тренд шириться соцмережею, користувачі кажуть – схоже на рисовий пиріг.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі