Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Людей закликають перестати смажити і їсти зубочистки (ВІДЕО)

Важливо

Лікарі закликають користувачів TikTok із Південної Кореї перестати смажити у фритюрі і їсти зубочистки. Хоча їх у країні виробляють із крохмалів і харчових фарбників, безпечність споживання цих предметів не доведена. Натомість тренд шириться соцмережею, користувачі кажуть – схоже на рисовий пиріг.

Про це розповідає NYP.

На відео, які розміщують користувачі, видно, як вони кладуть зубочистки у фритюр і нагрівають їх. В результаті, ті перетворюються на щось, подібне до кукурудзяних паличок чи польських снеків Spolem Snack, які продаються в Україні. Потім зубочиски вкривають порошком сиру чи іншими ароматизаторами.

Такий тренд з’явився у країні серед блогерів у Instagram, YouTube i TikTok , які знімають Mukbang videos – ролики, де люди їдять дивні незвичні продукти.

Зубочистки в Південній Кореї складаються з кукурудзяного або картопляного крохмалю, змішаного з сорбітом – солодким спиртом, який міститься у фруктах. В Україні сорбіт додають у халву для діабетиків, наприклад, її можна купити у спеціальному відділі супермаркетів. Але він також діє як природне послаблююче у великих концентраціях.

Загалом, склад видається безпечним. Зубочистки розчиняються у воді і розкладаються у ґрутні. Але чи безпечно вживати їх людині – питання?

Південнокорейське Міністерство безпеки харчових продуктів і ліків нещодавно опублікувало звернення у Twitter, у якоюму заявило:

“Цей продукт не для того, щоб їсти. Його харчова безпека не доведена”.

Як розповідало BitukMedia, новозеландська мережа супермаркетів Pak ‘n’ Save запустила кулінарний додаток на базі ШІ. Він мав допомогти клієнтам, які потерпають від фінансової кризи, скласти меню із того, що лишилося у холодильнику. Додаток почав пропонувати отруйні сендвічі та картоплю, смажену зі спреєм від комарів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі