Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятували, але загроза лишається – майстри-віконники задули монтажною піною 14 кажанів

Важливо

Майстри із Кривого Рогу, які встановлювали вікно у під’їзді, задули монтажною піною у віконній рамі щонайменше 14 кажанів. Волонтерів викликали мешканці будинку. Ті тварин врятували, але переймаються через їхній стан.

Про це повідомляє УП.

Волонтери  Центру реабілітації рукокрилих припускають, що майстри помітили кажанів, але проігнорували їх і продовжили роботу.

Загалом зі сховку вдалося дістати 13 рудих вечірниць та одного білосмугого нетопиря. Тварини живі, але стан їх здоров’я викликає занепокоєння – вони надихалися парами піни і, ймовірно, їли її, аби врятувалися.

“Усі вони живі, але дуже травмовані. Двоє з них сильно обліплені піною. Наразі врятовані кажани перебувають під наглядом волонтерки. Декілька днів маємо за ними спостерігати”, – каже фахівчиня Центру Альона Шуленко.

Точну кількість кажанів, які перебували у щілинах, ми не можемо встановити. Але мешканці будинку пообіцяли, що звернуться по допомогу, якщо виявлять ще кажанів”, — сказала фахівчиня.

Як повідомляло BitukMedia, у Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Тільки частину з них вдалося врятувати працівникам Українського центру реабілітації рукокрилих. Загалом рятувальна операція тривала добу. Йдеться про рудих вечірниць, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі