Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Підбадьорливий” штучний інтелект запропонував кулінарні рецепти із хлором та спреєм від комарів

Важливо

Новозеландська мережа супермаркетів  Pak ‘n’ Save запустила кулінарний додаток на базі ШІ. Він мав допомогти клієнтам, які потерпають від фінансової кризи, скласти меню із того, що лишилося у холодильнику. Додаток почав пропонувати отруйні сендвічі та картоплю, смажену зі спреєм від комарів.

Про це повідомляє The Guardian.

Розробники намагалися зробити додаток, який буде складати меню чи рецепт і доповнювати їх “підбадьорливими” коментарями.

Спочатку бот дивував користувачів непривабливими рецептами типу “овочеве рагу із печивом Oreo”. А коли люди здогадалися вводити в поле запиту нехарчові товари, додаток знайшов застосування і їм.

Наприклад, за одним із рецептів у користувача мав би вийти газоподібний хлор. Додаток назвав рецепт “суміш ароматичних вод” та прокоментував, що це “ідеальний безалкогольний напій, щоб втамувати спрагу та освіжити почуття”.

“Подайте охолодженим та насолоджуйтеся освіжуючим ароматом”, – підсумувала програма, попри те що вдихання газаподібного хлору може призвести до смерті.

Місцевий політичний оглядач Ліам Хехір опублікував “рецепт” у Twitter, ідею підхопили інші користувачі і почали ділитися результатами. Рекомендації ШІ включали коктейль із відбілювачем “свіжість подиху”, сендвічі із отрутою від мурах та клеєм, “рисовий сюрприз із відбілювачем” і “метанолове блаженство” – варіацію на французькі тости, але зі смаком скипидару.

У супермаркеті звинуватили користувачів, мовляв, не очікували, що ті почнуть “використовувати інструмент неналежним чином та не за призначенням”, тобто вводити у додаток побутові хімікати. Сам додаток розрахований на дорослу авдиторію. Та й взагалі, рецепти від ШІ ніхто у компанії не перевіряє, тож розробники радять користувачам міркувати перед тим, як готувати щось за рецептом із додатку. Хоча зрештою пообіцяли продовжити працювати над ботом, аби зробити його більш безпечним.

Як повідомляло BitukMedia, на платформі програмних розробників Product Hunt користувач із ніком Rye розмістив свій сервіс із назвою Angry Email Translator. Це сайт, який дозволяє “перекласти” агресивне повідомлення на текст у формальному та нейтральному тоні. Ілюстрація створена за допомогою MidJourney

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі