Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Абсолютно різні” – дві закохані жінки одночасно стали мамами

Важливо

Канадійки 45-річна Валері Турін і її дружина 41-річна Рене намагалися завагітніти і обидві звернулися до ЕКО. Яким же було їхнє здивування, коли вони завагітніли одночасно. Дітей народили з різницею у 12 днів.

Про їхню історію розповідає New York Post.

Валері пригадує, що вони не планували вагітніти в один і той же час. Але їхні жіночі цикли співпали, і лікар порекомендував підсадити ембріони обом, аби збільшити шанси на успіх.

Валері намагалася завагітніти самостійно ще до того, як почала зустрічатися із Рене у 2016-му. Рене теж пережила ряд викиднів. У 2018-му жінки одружилися.

У жовтні 2019-го подружжя зважилося на реципрокне ЕКО – запліднену яйцеклітину Рене пересадили Валері. Але в тої стався викидень, хоча від попереднього шлюбу вона виносила двох дітей.

У квітні 2021-го обом жінкам пересадили яйцеклітину від іншої жінки – і за два тижні лікар повідомив обом, що вони вагітні.

“Наші вагітності віддзеркалювали одна одну – ми разом переживали ранкову нудоту, ми могли ходити разом на УЗД під час карантинних правил, пов’язаних з Covid, і це було так особливо, інші пари цього не могли собі дозволити”, — пригадує Валері. Разом було не так страшно переживати відчуття “а раптом щось станеться”, додає вона.

Тож Леві Теодор народився 7 грудня і важив майже 3 кг, а Ленні Ррлл – 19 грудня і важив майже 4 кг. Зараз дітям 20 місяців. Жінки кажуть, хлопці абсолютно протилежні за характерами.

Ленні завжди “на розслабоні” і любить спати і їсти, тоді як Леві не надто любить спати, оскільки він “буйний” і “неймовірно допитливий”, розповідають жінки. Валері жартує, що їхні діти – віддзеркалення їх самих.

Як повідомляло BitukMedia, iспанські науковці із медичного дослідного центру BCNatal у Барселоні розробили штучну матку із плацентою. За її допомогою хочуть допомагати дітят, які народилися раніше терміну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі