Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Голод і відвага – відчайдушний леопард напав на 30 бабуїнів (ВІДЕО)

Важливо

30-річний бухгалтер Рікі да Фонсека під час своєї мандрівки Національним парком Крюгер у ПАР зняв унікальне відео. Голодний леопард спробував спіймати одного із зграї із 30 бабуїнів на дорозі. Мавпи не лише дали великій кішці добрячого прочухана просто між автомобілями, а й кинулися навздогін.

Відео опублікували на YouTube-сторінці Latest Sightings.

Рікі розповідає, що він з друзями їхав дорогою, сподіваючись побачити левів, яких вони помітили раніше. Але біля стоянки для пікніку у Національному парку Крюгер він побачив дещо цікавіше. Чоловік помітив леопарда, який ховається між високої трави і кущів. А попереду на дорозі грала зграя бабуїнів. Очевидно, що хижак намірився схопити одну із мавп.

“Зважаючи на розмір зграї, я подумав, що леопарду забракне сміливості! Але він мене здивував. Здавалося, його цікавість взяла верх над ним. Леопард непомітно зник у траві на узбіччі. Він перейшов повністю у режим вистежування здобичі”, – розповідає Рік (на відео хижака майже не видно, але якщо придивитися, можна побачити його спину у траві).

Великий кіт підкрався і завмер – і ось він вискочив на дорогу у спробі спіймати когось із мавп. Але реакція бабуїнів була миттєвою – вони напали усією зграєю. На відео чути гучне “гавкання” мавп та котячий вереск. Однак леопарду вдалося вирватися.

“На його щастя, бабуїни швидко відступили – обійшовся кількома синцями та подряпинами. Його его постраждало однозначно сильніше”, – жартує Рік.

Як розповідало BitukMedia, pудий кіт-безхатько оселився у вольєрі для капібар у Національному зоопарку Малайзії. Кіт встиг стати улюбленцем відвідувачів. Тепер його звати Ойен і він – атракція місцевого зоопарку з власним вольєром.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі