П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виробник цифрових рацій для українських військових отримав понад півмільйона доларів інвестицій

Важливо

Український defence-tech стартап Himera вироблає компактні цифрові рації для українських військових, які не глушить російський РЕБ. Більшість запчастин – українського виробництва. Тепер розробникам вдалося залучити $525 тис. інвестицій. Один із вкладників – французький підприємець Арно Дасьє.

Про це повідомляє dev.ua.

Український стартап створює портативні радіостанції захищеного зв’язку  HIMERA G1 HANDHELD RADIO. Вони призначені для спілкування на дистанції до 2 км на рівні відділення-взводу. Особливістю пристроїв є система перешкодостійких режимів у каналах керування БПЛА. Через це на них не діє російський РЕБ, за словами співзасновника стартапу Міші Рудомінського. Тобто сигнал цих рацій неможливо заглушити.

Пристроями уже користуються у ЗСУ. Вартість одної рації – 4 тис. грн. Збирають їх в Україні в основному із українських деталей.

У цьому році стартап планує випустити наступне покоління пристроїв та отримати на них держзамовлення. Нова модель радіостанції Himera G1 Pro вже готова до введення на ринок.

Більшість інвесторів анонімні. Відомо про внески від запущеного в січні 2024-го львівського клубу United Angels Network та низки приватних інвесторів. Серед відомих – IT-підприємець та співзасновник аутсорсера Perfectial Андрій Скоропад, та Арно Дасьє, французький бізнесмен та співзасновник венчурного фонду Kóryos.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні розробили спеціальні “плавучі” бронежилети, які зможуть тримати військових на воді. Зараз Міноборони почало їх тестування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі