Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні розробляють бронежилет, який рятує на воді

Важливо

В Україні розробили спеціальні “плавучі” бронежилети, які зможуть тримати військових на воді. Зараз Міноборони почало їх тестування.

Про це повідомляє відомство на сторінці у Facebook.

У новий бронежилет вмонтований спеціальний модуль. При контакті з водою він реагує, і бронежилет спрацьовує як рятувальний.

Як дали зрозуміти у міністерстві, в першу чергу “плавучі” бронежилети потрібні спецпризначенцям. Хоча у майбутньому такий модуль планують встановити у всі затверджені моделі бронежилетів ЗСУ.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. До його створення залучили як іноземних, так і вітчизняних розробників.

“Наразі декілька зразків таких «плавучих бронежилетів» ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування”, – сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Як розповідало BitukMedia, боєць спецпідрозділу ГУР “Артан” із позивним “Конан” випав із моторного човна, який маневрував під обстрілом російського винищувача Су-24. Завдяки своїй інтуїції, чоловік зміг вижити 14 годин у Чорному морі, гребучи проти течії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі