Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Обняти і нагодувати” – коп врятував сову дорогою на роботу (ВІДЕО)

Важливо

На Криворіжжі співробітник поліції Всеволод Денисов врятував дику сіру сову. Птах, ймовірно, зіштовхнувся із авто під час польоту. Зараз сова Клавдія живе у волонтерки.

Про це розповідає Суспільне.

Денисов підібрав птаха обабіч дороги дорогою на роботу.

“У неї була окривавлена мордочка, була брудна. Видно, що вона замерзла і дуже довго там сидить, тому що була покрита інеєм. Не дзьобала мене, я її одразу взяв та поклав собі під кофтину і побіг до автомобіля”, — розповів поліцейський.

У ветклініці у птаха діагностували травму ока та можливий струс мозку.

Денисов назвав сову Клавдією. Коп передав її волонтерці Наталії Лихопавло. Та займається допомогою диким хворим птахам уже 10 років.

“Вона у ветеринарні сиділа в коробці й такий маленький пухнастий клубочок, ну просто обійняти й нагодувати, бо однозначно знаючи біологію птахів, їм потрібно постійно харчуватися для того, щоб вижити”, — пригадує Наталя.

Сіра сова не є ендемічним видом для Дніпропетровщини. Тож вона, ймовірно, мігрувала із північних регіонів, розповідає волонтерка.

Скільки триватиме реабілітація – невідомо, найбільш критичним є першим тижнем, каже Наталя. Після повного одужання Клавдію випустять у дику природу.

Як повідомляло BitukMedia, жителі Космацької громади на Івано-Франківщині врятували дикого козлика. Через переохолодження чи аварію тварина не може звестися на задні ноги, тож його передали до притулку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі