Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не може стати на задні ноги – на узбіччі дороги врятували дикого козлика

Важливо

Жителі Космацької громади на Івано-Франківщині врятували дикого козлика. Через переохолодження чи аварію тварина не може звестися на задні ноги, тож його передали до притулку.

Про це повідомляє Суспільне.

Голова громади Дмитро Мохначук розповідає, що тварину знайшли за 5 км від Космача.

“Його знайшли вранці 27 лютого на узбіччі дороги у мокрому кюветі. Тварина тремтіла та не могла підвестися на задні лапи. Але люди не залишили козлика вмирати, поклали в автомобіль та привезли до сільської ради, поблизу якої розташований ветеринарний пункт”, – розповідає Мохначук.

На вигляд тварині близько одного року. Козлик не може встати на задні ноги – це могло статися через переохолодження чи зіткнення із авто.

Оскільки у дикій природі така тварина вижити не може, її передали  до реабілітаційного центру Галицького національного парку. Там у козлика діагностували параліч задніх ніг.

Зараз козлика розмістили на підстилці із соломи в окремому вольєрі. Ветеринари кажуть, що мають усе необхідне для лікування тварини. Після одужання козлика повернуть до дикої природи.

Як повідомляло BitukMedia, у притулку HAU – Center wild animals rescue успішно вивели із критичного стану самицю червонокнижного беркута. Вона потрапила до зоозахисників зі зламаним крилом та сильним зараженням паразитами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі