Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Літня жінка зайнялася спортом заради здоров’я і стала бодібілдеркою

Важливо

Американка стала культуристкою у літньому віці та взяла участь у змаганнях серед бодібілдерів. “Мені може бути 72, але не смійте називати мене старою”, – каже Рене Лендерс. Гламурна бабуся з Техасу тепер носить блискучі бікіні і змагається з жінками, вдвічі молодшими за неї.

Про це розповідає британська The Sun.

72-річна Рене Лендерс зі штату Техас завжди вела активний спосіб життя, однак із віком зіткнулася з проблемами зі здоров’ям. Понад 10 років тому вона перенесла спондилодез — хірургічну операцію, в ході якої пошкоджені хребці зрощують та знерухомлюють. Аби якнайшвидше відновитися після операції, американка зайнялася спортом.

Для більш ефективного нарощування м’язової маси жінка почала стежити за своїм харчуванням, а у віці 69 років взяла участь у змаганнях для бодібілдерів у категорії “фітнес-бікіні”. “Знадобилось кілька років, щоб набратися сміливості надіти блискуче бікіні і вийти на сцену перед натовпом незнайомців. Але після першого виступу я зрозуміла, що знайшла своїх людей”, — згадує бодібілдерка.

Пізніше Рене Лендерс взяла участь у другому за значимістю змаганні серед бодібілдерів Arnold Classic і навіть побачила за лаштунками свого кумира Арнольда Шварценеггера. Зараз вона активно веде соціальні мережі, де розповідає про свої здобутки та намагається надихнути інших жінок. Лендерс зазначила, що її життя стало кращим.

Раніше BitukMedia розповідало про 63-річну юристку Ейлін Блок з американського штату Гаваї, яка почала займатися бодібілдингом три роки тому. Все життя жінка намагалася скинути зайву вагу за допомогою дієт, але допомогли їй лише фізичні вправи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі