Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не прикраса колективу: у МВС розповіли, як не треба вітати жінок з 8 березня

Важливо

“Вітаємо зі святом краси та жіночності!”, – не рідко саме так вітають жінок у Міжнародний жіночий день. У міністерстві внутрішніх справ таке побажання вважають образливим і радять, як правильно і коректно привітати жінок з 8 березня – без стереотипних побажань.

Приклад, як НЕ треба:

“Вітаємо наші милі! Нехай ваші очі завжди блищать як сяйво зірок, а ваша краса буде така ж чарівна, як і ви самі!”,наводять приклад в МВС.

Натомість краще у привітанні звернуть увагу на первісне значення свята – це рівність прав між чоловіками та жінками й висловити свої побажання так:

“Вітаємо наші милі! Нехай ваші очі завжди блищать як сяйво зірок, а ваша краса буде така ж чарівна, як і ви самі!”,наводять приклад в МВС. Натомість краще у привітанні звернуть увагу на первісне значення свята – це рівність прав між чоловіками та жінками й висловити свої побажання так:

Крім цього, під час привітання можна зазначити про те, що чимало жінок нині служить у збройних силах.

Чисельність жінок у ЗСУ зростає. Про це 8 березня повідомили на каналі Сил оборони, що координується Міністерством оборони.

Станом на січень 2024 року в українській армії служить 45 587 військовослужбовиць.

Для порівняння, у 2014 році цей показник становив понад 16,5 тисяч, а у 2023 році – понад 43,4 тисячі. Серед жінок, які зараз є військовими, 13 487 мають статус учасника бойових дій. Також понад 4 тисячі захисниць перебувають в районі проведення бойових дій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі