Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В одній зі шкіл почав працювати перший робот-вчитель з ШІ (ВІДЕО)

Важливо

В середній школі індійського міста Трівандрам почав працювати перший у країні робот-викладач зі штучним інтелектом (ШІ). Це Iris і вона здатна голосом відповідати на питання з різних предметів та спілкуватися з учнями.

Про це повідомляє місцева телекомпанія NDTV.

Робот-гуманоїд одягнена в яскраве сарі. На її голові – перука. Iris пересувається на колесах і розмовляє трьома мовами: англійською, індійською та малаялам (це одна з 23 офіційних мов країни).

Робот, розроблений з використанням технологій робототехніки та генеративного штучного інтелекту, має інтерактивні можливості, виділені процесором Intel для виконання завдань.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Maker Labs (@makerlabs_official)

Зазначають, що Iris можна застосовувати під час роботи як з дітьми з дитячого садка, так і зі старшокласниками. Які саме уроки у школярів вестиме Iris, не уточнюється.

Користувачі можуть контролювати та взаємодіяти з Iris через інтерфейс мобільного додатку для Android, створюючи персоналізований освітній досвід. Розробкою займався Makerlabs Edutech Private Limited.

Спочатку робота розробили у рамках проєкту Національного інституту трансформації Індії, спрямованого на розвиток позакласної діяльності в школах.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Допис, поширений Maker Labs (@makerlabs_official)

Творці Iris сподіваються, що використання робота дозволить зробити навчання більш цікавим та захопливим для школярів.

Як розповідало раніше BitukMedia, Саудівська Аравія презентувала свого першого робота зі штучним інтелектом (ШІ). Це жінка на імя Сара. Вона розмовляє арабською, виконує популярні місцеві танці та відповідає на запитання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі