Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Японський волонтер, який допомагає дітям, влаштує всеукраїнський турнір із сумо

Важливо

Волонтер з Японії Піка Чуджо Хідето, який допомагає дітям у Дніпрі із самого початку повномасштабної війни, організовує у місті всеукраїнський турнір із сумо. Переможці поїдуть на змагання у Японію.

Про це розповідає Суспільне.

Піка проводить змагання із сумо другий рік поспіль – минулого року його приймав Луцьк. Цього року зареєструвалися уже 60 учасників. Змагання відбудуться на початку березня.

Назва турніру та його лозунг – “Ван паку піс”, що означає “Сміливість, повага та вдячність”. Ці три якості, які сумоїст повинен мати у своєму серці, каже Піка.

Буде три вікові категорії. Найкращий із кожної поїде на турнір до столиці Японії, Токіо. Там українські сумоїсти відвідають екскурсії та поспілкуються із своїми ровесниками-спортсменами.

Турнір у Японії відбуватиметься на найбільшому стадіоні країни, де змагаються найвідоміші сумоїсти, каже Піка.

“В українських спортсменів дуже великий потенціал. Діти, які поїхали минулого року до Японії, увійшли у рейтинг 16 найкращих спортсменів. В Японії це викликало дуже великий резонанс, тому що українські діти виступали на рівні з японськими спортсменами у різних вагових категоріях”, — розповідає волонтер.

Раніше BitukMedia писало, що із початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Він мешкав в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі та допомагав маленький сусідам пережити складнощі війни, переодягаючись у Пікачу та розважаючи їх.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі