Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У США занепокоєні через татуювання – 83% чорнил можуть викликати рак та інші хвороби

Важливо

Бінгемтонський університет із США перевірив 54 марки чорнил, які використовують майстри у салонах країни. 45 із них містять пігменти та інші речовини, які можуть викликати рак та інші хвороби внутрішніх органів. При тому виробники не вказують ці речовини у складі.

Про це повідомляє New York Post.

Найбільш поширеним прихованим компонентом виявився поліетиленгліколь. Він може викликати гостру ниркову недостатність.

Інший поширений “таємний” складник – 2-феноксиетанол. У великій концентрації він може викликати отруєння печінки, нирок, легень та нервової системи.

Джон Свірк, який керував дослідженням, каже, що задача його і колег була не налякати людей, а збільшити прозорість інформації про склад чорнил і допомогти майстрам тату та їхнім клієнтам.

У США тату відносять до косметичних процедур, а тому виробники не повинні затверджувати склад чорнил в Управлінні з продовольства і медикаментів США.

У Євросоюзі вимоги значно жорсткіші, і там у 2022-му заборонили популярне зелене та синє чорнило через небезпечні компоненти.

Як повідомляло BitukMedia, у деяких індійських штатах урядовці заборонили виробництво і продаж цукрової вати (у них вона зветься “бабусиним волоссям”). Все через рожевий флуоресцентний фарбник Родамін Б, який додають у виріб місцеві торговці. Він підвищує ризик розвитку раку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі