Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кожне 29 лютого: вийшла газета, що видається раз на чотири роки (ВІДЕО)

Важливо

У Франції вийшов новий випуск газети La Bougie du Sapeur (“Свічка сапера”). Тираж друкують лише 29 лютого – кожні чотири роки. Сатирична газета подобається французам от вже 44 роки.

Про це повідомляє The Business Standard.

Вперше La Bougie du Sapeur вийшла з друку 1980 року. Тоді група друзів вирішила створити “фальшиву” газету з гумористичними та пародійними новинами і реалізували ідею. До їхнього здивування, перший номер сподобався французам і наклад був розпроданий.

Відтоді сатирична газета, яка любить пародіювати поточні події, змішуючи правду та брехню, виходить кожне 29 лютого.

Сьогоднішній випуск під номером 12 був надрукований тиражем 200 тис. примірників та надійшов до кіосків Франції, Бельгії, Люксембургу та Швейцарії. Для порівняння, попередній випуск, який вийшов 4 роки тому під час пандемії Covid-19, розійшовся у кількості 120 тисяч.

Частину виручених коштів автори La Bougie du Sapeur витрачають на підготовку наступного випуску. Решту відправляють асоціації Aire d’aile, яка підтримує людей з аутизмом та епілепсією.

“Після того, як перший номер було розпродано за два дні, газетні кіоски вимагали ще. Ми сказали, що добре, але лише через чотири роки!” – розповів редактор Жан д’Енді.

Випуск La Bougie du Sapeur за 2008 рік. Фото – Patrick HERTZOG / AFP

“Свічка сапера” позиціонує себе як антиполіткоректне видання. La Bougie організована як звичайна газета з розділами про політику, спорт, міжнародні справи, мистецтво, головоломки та плітки про знаменитостей. Але статті оформлені як гумористичні коментарі.

Заголовок цьогорічного випуску “Ми всі станемо розумними” — це історія про те, як штучний інтелект робить зайвими іспити та інтелектуальні досягнення.

Друга провідна історія – під назвою “Що потрібно знати чоловікам, перш ніж зробитися жінками” – пояснює, що в ній описується як “проблеми”, з якими стикаються чоловіки, які хочуть змінити стать.

“Це французький гумор, і він не перекладається іншими мовами”, — каже д’Енді. “Ми намагаємося бути дурнуватими, але не злими. Висміювати, але без злоби”.

Наприклад, у розділі “Спорт” редакція рекомендує заснувати премію Вїнстона Черчілля для першої людини, яка вибула з Олімпійських ігор. Автори зазначають, що британський прем’єр-міністр був відомий своїм девізом “Ніякого спорту”.

“Я сподіваюся, що кожні чотири роки ми даємо можливість подихати свіжим повітрям, – заявив д’Енді. — У наші дні людям треба вміти сміятися”.

Ціна газети становить 4,90 євро, і це більш ніж відповідає її вартості, вважають автори.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчений отримав міжнародну премію за танцювальний ролик про життя кенгуру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі