П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Смак кохання: пекарня використала ШІ для виробництва “романтичного хліба”

Важливо

“Романтичний хліб зі штучним інтелектом” виготовила найстаріша пекарня Японії (Kimuraya) спільно з японською компанією електроніки NEC Corp. Творці новинки стверджують, що їхній хліб відображає суть почуттів, які для багатьох асоціюються з коханням. Пекарня і компанія електроніки в такий спосіб планують підвищити свою привабливість серед молодих японців.

Про це пише CNN.

Яке кохання на смак? Відповідь, швидше за все, залежить від того, кого запитувати. Хтось може сказати, що воно гірко-солодке, як темний шоколад. Інші можуть описати його як щось дуже смачне, наприклад, як солодкий кекс.

Найстаріша пекарня Японії, Kimuraya, використовує технологію, щоб знайти відповіді. Вона об’єдналася з японською компанією електроніки NEC Corp, щоб виготовити те, що вона називає Ren AI Pan. У перекладі – “Романтичний хліб зі штучним інтелектом”.

NEC і Kimuraya стверджують, що нова пропозиція, яка представлена в п’яти смаках, відображає суть почуттів, які багато з нас асоціюють з коханням.

Ось де все стає цікавим. Згідно із заявою, опублікованою двома компаніями, NEC використовувала свою технологію штучного інтелекту для аналізу розмов з телевізійного реаліті-шоу знайомств, а також пісень, у текстах яких згадуються фрукти та солодощі. З них він створив візуальну карту, що поєднує різні стадії любові та певну їжу та смаки.

За допомогою цього аналізу вони визначили п’ять ключових етапів романтичних почуттів: доленосне знайомство, перше побачення, ревнощі, розбите серце та взаємне кохання. Тоді пекарня, як повідомляється, застосувала магію, щоб перетворити ці почуття на різноманітні смаки пухкого хліба, приготованого на парі.

Провівши дослідження ринку і своєї клієнтської бази пекарня Kimuraya з’ясувала – дедалі більше молоді не зацікавлені в романтичних стосунках. Однак були й ті, які мали сильне бажання піти на побачення і закохатися. Для них пекарня вирішила створити AI Love Bread – хліб, що “відтворює аромати романтики”.

Так, хліб “Доленосна зустріч” вийшов приправленим солодкою ватою, яка уособлює “повітряні” емоції перших поривів кохання. “Перше побачення” наповнене цитрусовими – лаймом і цедрою апельсина. Хліб “Ревнощі” має смак фіолетової солодкої картоплі, трюфельної олії та родзинок, а “Взаємне кохання” – це солодко-терпка суміш меду, персика та пітахаї.

Хліб “Сльози розбитого серця” приправлений яблучним сидром та виноградом. Фото – NEC

Виробники новинки сподіваються, що споживання такого хліба надихатиме на закоханість. Незважаючи на те, що всі складники хліба підбирав штучний інтелект, в процесі його створення не обійшлося без людей. “Наша роль полягала в тому, щоб “перетворити” інгредієнти на хліб. Ми звернули увагу на кольори, які використовують для візуального вираження романтичних емоцій, і прагнули створити яскравий на вигляд Love Bread”, – каже Юкі Кітадзава, розробник пекарні Kimuraya.

Романтичний хліб надійшов у продаж з 1 лютого в супермаркетах японського району Канто та в інтернет-магазині Kimuraya Bakery.

Як розповідало раніше BitukMedia, Coca Cola випустить у продаж газованку, розроблену за допомогою штучного інтелекту. Лімітована партія стане фантазією на тему того, якою може бути кола у 3000 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі