Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Смак майбутнього”: Coca Cola випустить напій, розроблений штучним інтелектом

Важливо

Coca Cola випустить у продаж газованку, розроблену за допомогою штучного інтелекту. Лімітована партія стане фантазією на тему того, якою може бути кола у 3000 році.

Інформація про це з’явилась на сайті компанії.

Як пояснює виробник, Coca Cola Y3000 Zero Sugar є фантазією на тему того, якою може бути кола у 3000 році. Для розробки смаку співробітники компанії використали штучний інтелект.

Футуристична назва нагадує про 3000-й рік (до якого ще 977 років), але її маркетинг спирається на зображення, створені штучним інтелектом з 2023 року – завдяки нейромережі для генерації зображень Stable Diffusion.

“Ми сподіваємося, що Coca-Cola у 3000 році буде такою ж актуальною та освіжаючою, як і сьогодні, тому ми поставили перед собою завдання дослідити концепцію того, яким може бути смак кока-коли з майбутнього — і які враження відкриє кока-кола з майбутнього”, – пише Coca-Cola у своєму прес-релізі.

Отже, Coca-Cola розробила таємничий аромат та впровадила його в маркетинговий пакет на тему штучного інтелекту та мобільний веб-додаток, до якого долучились як люди-дизайнери, так і вищезгадана нейромережа Stable Diffusion. Крім цієї заяви, немає прямого посилання на використання штучного інтелекту для розробки смаку: “Думки фанатів з усього світу у поєднанні з ідеями, отриманими від штучного інтелекту, допомогли надихнути Coca-Cola на створення унікального смаку Y3000”, — пишуть представники компанії.

Футуризм виражений і в дизайні напою, який також був розроблений ШІ. На упаковці буде QR-код для доступу до сервісу Creations Hub. За допомогою нейромереж додаток перетворюватиме фотографії так, ніби їх зняли у 3000 році.

Напій поставлять обмеженими партіями на ринки США, Канади, Китаю та деякі країни Європи та Африки.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайська мережа кав’ярень Luckin Coffee запропонувала своїм відвідувачам лате зі смаком дорогої китайської горілки байцзю. Попит на новинку був таким високим, що за пару днів в компанії повністю закінчився алкоголь виробництва “Маотай”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі