Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя, яке виховує 12 дітей із інвалідністю, врятувало кобилу-реабілітолога (ВІДЕО)

Важливо

Родина  Наталії та Ярослава Загроцьких із Тернопільщини виховують 16 дітей, 12 із них мають інвалідність. Також вони підібрали на вулиці віслюка, 15 котів та 13 собак. Тепер врятували 15-річну кобилу Грозу, яка має досвід реабілітації дітей.

Про це розповідає Суспільне.

Грозу забрали із кінного клубу на Черкащині. Там вона займалася реабілітацією дітей та людей із інвалідністю. Кажуть, тварину просто залишили на покинутій конюшні. Вона помирала без води та їжі.

Наталя розповідає, що телефонувала різним водіям, які перевозять тварин. Але коли ті дізнавалися, що кобила хвора, відмовлялися по неї їхати. Тож лишивши частину дітей на няню, а частину забравши із собою, подружжя поїхало до Грози самотужки.

На своєму бусі проїхали 600 км, знайшли кобилу на полі біля покинутої стайні.

“Коли її знайшли, то на ній просто скелет був, вона не могла йти. Ні пити, ні їсти ніхто їй не давав. Вона в холоді весь цей час була. Ми її якось завели в наш бус. Заїхали ми вже за Вінницю, бачу, що вона вже помирає. Я по селі шукала людей, які допомогли б витягнути кобилу з буса. А в селі людей немає, самі жінки, бо всіх забрали на війну. Двоє старших чоловіків допомогли її витягнути. Дідусь приніс їй сіна”, розповідає Наталя.

Аби забрати кобилу далі, вирішили викликати рятувальників. Телефонували їм п’ять разів – ті відмовлялися приїжджати. Поки стояли, дітей забрали до себе у хати та поїли чаєм місцеві.

Чоловік Наталії Ярослав каже, що на допомогу прийшли місцеві поліцейські.

“Ми дуже швидко їхали. Дорога була важка, бо слизько. Тоді якраз такий сильний сніг впав і вітер був. І машиною носило, бо то ж вага і це кінь, жива істота. Потрібно було обережно їхати. Ми постійно ставали по дорозі через кожні кілометрів 50. Давали їй пити, сіно давали. Старалися чим швидше її довезти, бо не знали, чи вона виживе. Нам треба було терміново до лікаря. Ми її, дякувати Богу, довезли живою”, – розповідає чоловік.

Зараз родина годує Грозу вівсом. 14-річний Віктор допомагає батькам доглядати кобилу після школи та вчиться триматися верхи.

Як розповідало BitukMedia, віслюка на ім’я Джої із притулку для тварин у британському місті Сідмут врятували від важких шлункових колік завдяки 24 літрам “коли”. Солодкий газований напій вливали через назальну трубку протягом чотирьох днів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі