Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бузкова мрія: у “Добропарку” розпочалося створення нового грандіозного саду

Важливо

Парк відпочинку “Добропарк”, що на Київщині, розпочав масштабний проєкт з висадки бузкового саду. Обіцяють, що він стане одним з найкрасивіших в Україні. Цвітіння перших кущів бузку можна буде очікувати вже в травні цього року, а повністю сад розквітне протягом 4-5 років.

Про це розповідає Green Post.

Засновник “Добропарку” Ігор Добруцький розповів, що його мрією є створення колекції з 2 тисяч кущів бузку 500 сортів, що стане найбільшою у світі.

Перші 200 кущів, серед яких 40 сортів, вже висаджені в парку. Їхній вік – 10 років, а висота – 4-5 метрів. Загалом протягом року планується висадити понад 300 кущів бузку.

Ігор Добруцький зазначив, що натхненням для створення бузкового саду стала його особиста любов до цих неймовірно красивих та ароматних квітів.

Нагадаємо, “Добропарк” розташований у селі Мотижин, Макарівського району (Житомирська траса, 29 км). “Добропарк” – найбільший сімейний ландшафтний парк на Київщині. Площа парку – 360 га, з яких освоєно вже 90 га. Перших своїх відвідувачів “Добропарк” зустрів у 2020 році та подарував 1 270 000 тюльпанів, лавандову галявину, самшитову долину, сад петуній та поля ліатрісу. 

Як розповідало раніше BitukMedia, 500-річний сад на території Києво-Печерської Лаври планують відновити і відкрити для відвідувачів. Серед цінних порід – 300-річні насадження кизилу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі