Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тут буде рекорд: в Японії пройде найбільше світлове шоу у світі

Важливо


В Японії проведуть найбільше у світі світлове шоу. Його проєктуватимуть на 48-поверхову будівлю адміністрації в Токіо. Влада країни вже подала заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Про це пише агентство Kyodo з посиланням на столичного губернатора Юріко Коїке.

Безкоштовне світлове шоу проходитиме щовечора з 25 лютого 2024 року на одній з двох веж токійської адміністрації. Площа зображення становитиме близько 14 тис. кв. метрів – приблизно 127 метрів заввишки і 110 метрів завширшки, від 4-го до 32-го поверхів будівлі.

Влада країни планує зробити будівлю адміністрації новим туристичним обʼєктом, яке і так користується популярністю туристів. Уряд Токіо подав заявку до Книги рекордів Гіннеса та очікує, що цілорічні шоу на одній з найвідоміших пам’яток столиці в гамірному районі Шіндзюку будуть визнані найбільшими у світі.

За словами Коїке, фахівці організації відвідають світлове шоу у день його відкриття. Після цього вони мають вивчити проєкт і прийняти рішення про внесення його до Книги рекордів Гіннеса.

Фото – Tokyo metropolitan government/ Kyodo

Як розповідало раніше BitukMedia, на новому круїзному лайнері встановили кінетичну скульптуру “Перлина”, яка претендує на звання найбільшої у світі. Її розміри вражають: 16 м у діаметрі та 13,7 м заввишки. Арт-об’єкт складається з 3 тис. рухомих плиток, якими “керує саме море”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі