Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Повернувся додому – пес самотужки прожив два місяці на зимових горах

Важливо

7-річна вельш-спрінгер-спанієль Беа загубилася взимку у горах Комві. Це пагорби на місці древнього згаслого вулкана у Велсі. Нещодавно тер’єрку врятували. Господарі дивуються – Беа самостійно виживала протягом 58 днів.

Про це розповідає ВВС.

Беа зникла під час прогулянки із господарями – Адамом та Рейчел Сержантами 8 грудня. Вони гуляли у лісистий долині, де були вівці. Беа намагалися знайти навіть із собаками, але безрезультатно. У той день, коли тер’єрка втекла, лила потужна злива.

До того Беа ніколи не тікала, тож господарі припускали, що вона могла заблудитися чи застрягнути десь. Тож наступні 58 днів Адам та Рейчел присвятили пошукам улюблениці.

Хоча про неї час від часу повідомляли свідки, активісти використовували тепловізори і дрони для пошуків довкола річок та озер, спіймати собаку не вдавалося до минулої неділі.

Зрештою собаку упіймав місцевий фермер Г’ю Джонс – Беа заплуталася у колючій та звичайній проволоці у віддаленій ділянці його обійстя. Чоловік каже, що почув якийсь дивний шум.

Це був вечір, і Г’ю витратив близько півгодини на те, щоб розплутати собаку, присвічуючи собі мобільним телефоном.

“Здавалося, що вона в такому стані провела чотири чи п’ять днів, – каже чоловік. – Я боявся, що вона мене вкусить, але вона поводилася дивовижно”.

Ферма Джонса знаходиться за 16 км від місця, де загубилася Беа.

Тер’єрка дещо втратила вагу і вимурзалася у торф у горах, через що стала трохи помаранчевого кольору, але загалом почувається чудово, відзначили ветеринари.

Можливо, вона вижила, полюючи на зайців та поїдаючи спеціальні кормові коржі для овець.

Власники кажуть – боялися, що Беа буде важко повернутися до “сімейного життя” і вона буде нападати на дітей та іншого собаку – Хатті. Але Беа поводиться, наче нічого й не сталося.

“Але в ту хвилину, коли вона увійшла, вона була як завжди — спокійна і ніжна, навіть з нашим молодшим сином, якому майже два роки”, – каже Адам.

Тепер вони замовили для Беа GPS-трекер. Про всяк випадок.

Як повідомляло BitukMedia, джек-рассел-тер’єр Фінні 2,5 місяці самотужки виживав на горі Блекхед у Колорадо, США. Його господар 71-річний Річ Мур вирішив здійснити сходження на пік 19 серпня, але в поході помер. Пес не відходив від тіла господаря, але щоб вижити полював на дрібних тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі