Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Думали, що Гоша помер” – український мандрівник три роки просидів за ґратами у Таїланді

Важливо

Альпініст і фотограф зі Львова 58-річний Георгій Сутурін три роки провів за ґратами у Таїланді. Знайомі із 2018 року вважали, що чоловік помер. А знайшли екстремала живим завдяки російському гурту “Би-2”, учасників якого теж ув’язнила тайська влада. Раніше музиканти виступили проти вторгнення в Україну і покинули росію. А ось Георгій про повномасштабну війну досі, за словами одного із учасників гурту, нічого не чув.

Історію чоловіка розповідає ВВС.

В українському МЗС кажуть, що про чоловіка у в’язниці знали із першого дня його затримання – Сутурін перебував на території Таїланду нелегально. Зараз уже готуються до його екстрадиції додому.

Таким чином у дипвідомстві спростували слова російського музиканта, учасника гурту “Би-2” Гліба Колядіна. Саме із його інтерв’ю російському виданню “Медуза” і стало відомо про львів’янина.

“У цій в’язниці… досі сидить людина з України Георгій Сутурін. Він сидить уже три роки – за ці три роки ніхто з українського консульства до нього так і не прийшов”, – розповів Колядін.

Гурт “Би-2” ув’язнили у повному складі 24 січня через відсутність робочої візи, але згодом випустили. Гурт перебуває у Ізраїлі.

Музикант сказав, що Сутуріна посадили за ґрати ще до пандемії, і він досі не знає, що відбувається в Україні та світі.

“Він дізнається новини з уривків англомовних газет, які потрапляють до його рук раз на тиждень на прогулянці. Він не знає, що сталося з Бучею, він не знає, що сталося з Маріуполем. А головне, він не знає, чи живий його син, і що з ним відбувається”, – сказав Колядін.

Друзі Сутуріна кажуть, що він почав ходити у гори ще у 80-х. Кілька років тому зі своєю співмешканкою чоловік переїхав до Таїланду.

То львів’янин Сергій Федірко, який певний час разом із Сутуріним займався алпінізмом, розповідає – вважав Георгія мертвим.

“Про це розповіла його подруга. Це було у грудні 2018 року. Вона написала повідомлення, що Георгій помер. Після цього видалила свій акаунт, і я не зміг дізнатися більше. Тому фактично досі думав, що він мертвий. Але як виявилося, ні, Гоша живий, він усі ці роки був у Таїланді у бангкокській в’язниці”, – каже Федірко.

Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Роботи Георгія Сутуріна/Facebook

Після появи інформації про чоловіка до українського МЗС почали звертатися його друзі. У дипвідомстві відповідають, що і відвідували Сутуріна, і телефонували до нього у в’язницю. Спочатку чоловік хотів залишитися у Таїланді, але тепер прагне повернутися на Батьківщину. Тож українські дипломати зараз працюють над цим.

Як повідомляло BitukMedia, 79-річна американка родом із Філіппін на ім’я Луїза Ю відвідала 193 країн. Це усі держави, які офіційно визнані світом та є членами ООН.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі