Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На захисті земноводних: витрачено майже 500 тис. євро на будівництво тунелів для жаб

Важливо

У Гамбурзі збудували чотири тунелі для жаб, щоб захистити їх від автомобілів. Так вони вирішили зберегти популяцію земноводних, яка за останній рік скоротилася більш як на третину. Гроші на проєкт надала німецька партія “Зелених”.

Про це повідомляє видання Bild.

Тунелі вартістю 465 тисяч євро з’явилися в районі Бланкенез на заході міста. Споруда має допомогти не лише жабам, а й тритонам. Раніше для охорони амфібій виставляли загородження, але цього виявилось недостатньо.

Зазначається, що підземні тунелі збудували зі сталі та бетону. Також обабіч доріг зробили спеціальні бар’єри, аби жаби не попадали під колеса автомобілів.

2021 року зоозахисники нарахували в Гамбурзі лише 616 жаб. При цьому у 2018 популяція земноводних була майже вдвічі більшою.

За даними Bild, платники податків залишилися незадоволені тим, що “Зелені” витратили бюджетні кошти на тунелі для жаб. Проти рішення також виступили представники “Вільної демократичної партії”.

Місцеві жителі назвали витрати влади невиправданими, оскільки тунелі зробили не під жвавими дорогами, а під тихими вулицями та велосипедними доріжками.

Як розповідало раніше BitukMedia, у горах Африки відкрили вид жаб-пискунів, які видають три звуки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі