Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Національний рекорд: п’ять українських тенісисток увійшли в топ-35 світового рейтингу

Важливо

Одразу 5 українок опинилися у списку 35 найкращих. Після завершення Australian Open-2024 жіноча тенісна асоціація (WTA) оприлюднила оновлений рейтинг тенісисток світу. Йдеться про новий національний рекорд.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на рейтинг WTA в одиночному розряді.

Першою ракеткою України залишається 29-річна Еліна Світоліна: у світовому рейтингу вона посіла 19-те місце. Це на 4 позиції вище, ніж торік. Після неї йдуть:

  • на 28-му місці Марта Костюк (особистий рекорд);
  • на 29-му місці Даяна Ястремська (+64 позиції порівняно з попереднім рейтингом);
  • на 31-му місці Леся Цуренко;
  • на 32-му місці Ангеліна Калініна.

Цьогоріч в основній сітці Australian Open Україну представляли сім тенісисток. Це стало повторенням національного рекорду. Найуспішніше серед українок виступила 23-річна Даяна Ястремська, яка пробилася до півфіналу, де поступилася китаянці Цінь Вень Чжен.

Водночас у парному розряді Australian Open українка Людмила Кіченок змогла вийти у фінал турніру (це вперше для України за 16 років), де в тандемі з латвійкою Єленою Остапенко поступилася тайванці Сє Шувей та бельгійці Елізе Мертенс.

Турнір “Великого шлему” Australian Open 2024 з призовним фондом 86,5 млн австралійських доларів проходив у Мельбурні з 14 до 28 січня. За підсумком жіночого турніру Australian Open-2024 звання чемпіонки захистила білоруска Аріна Сабалєнка, яка виступає під нейтральним прапором. Натомість у чоловічій сітці свій перший титул на рівні турнірів серії “Грендслем” здобув італієць Яннік Сіннер.

Як розповідало раніше BitukMedia, 16-річний спортсмен з Житомирщини Ярослав Лавренюк виборов срібну медаль на змаганнях зі скелетону на Юнацьких Олімпійських іграх у Південній Кореї. Це перша в історії України медаль із цього виду спорту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі