Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший в Україні – 16-річний українець виборов “срібло” на зимових Юнацьких Олімпійських іграх

Важливо

16-річний спортсмен з Житомирщини Ярослав Лавренюк виборов срібну медаль на змаганнях зі скелетону на Юнацьких Олімпійських іграх у Південній Кореї. Це перша в історії України медаль із цього виду спорту.

Про це повідомає сайт Національного олімпійського комітету.

Ярослав є прапороносцем збірної України. Його медаль стала першою в олімпійській історії нашої держави у змаганнях зі скелетону у місті Канвондо. Скелетон – це швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування.

Лавренюк завершив свій виступ на санно-бобслейній трасі Alpensia з результатом 1.45,67, програвши 1.01 секунди чемпіону Емілсу Індріксонсу з Латвії.

Канвондо-2024: Історичне срібло скелетоніста Ярослава Лавренюка
Фото: https://noc-ukr.org/

Першу медаль на юнацькій Олімпіаді здобула українська 17-річна біатлоністка Поліна Пуцко. Вона посіла третє місце у спринті на 6 км. Її “бронза” стала другою в історії України нагородою у біатлоні на зимових Юнацьких Олімпійських іграх.

Як розповідало BitukMedia, криворізький бодібілдер із ДЦП Іван Федорченко отримав золото на змаганнях HERCULES OLYMPIA, які відбулися 9 грудня у португальському місті Ештуріл. Виступити на міжнародному рівні було його давньою мрією.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі