Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заради ресурсів океану: розробили “тунець” з рослинних інгредієнтів (ВІДЕО)

Важливо

Продукт, який називають “альтернативою тунця”, розробила з рослинних інгредієнтів японська харчова компанія NH Foods. Вона заявляє, що цей продукт може допомогти зберегти запаси тунця в океані. Ця риба надзвичайно популярна в стравах японської кухні.

Про це пише NHK News.

В NH Foods кажуть, що витратили шість місяців на розробку смаку та текстури продукту, який би нагадував справжню рибу.

Технологічно продукт виготовляють з “конняку” (рід субтропічних бульбових рослин, який споживають в Японії) на основі ямсу (батату) та інших інгредієнтів. Винахідники сподіваються в такий спосіб сприяти збереженню запасів цього виду риб у світовому океані.

Також компанія розробила рослинний суп із локшиною рамен, який відтворює смак бульйону зі свинячої кістки, і бутерброди з яловичиною по-корейськи з соєвим м’ясом.

“NH Foods Group започатковує нові ідеї, які розширюють можливості для білка як джерела життєвої сили. Ми докладатимемо зусиль для створення різноманітних дієтичних засобів, які допомогли б людям відчувати “радість їжі”. Наша компанія робить продукти з повагою до навколишнього середовища та суспільства”, – йдеться на сайті NH Foods.

NH Foods планує розпочати продаж альтернативного тунця підприємствам вже з квітня.

Як розповідало раніше BitukMedia, за 788 440 доларів продали гігантського синього тунця на першому у 2024 році аукціоні найбільшого рибного ринку Токіо. Це найвища ціна за рибину з часів пандемії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі