Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Укрзалізниця сворить із ветеранів власний підрозділ операторів БПЛА

Важливо

Укрзалізниця та  Центр підготовки операторів БПЛА Крук створять підрозділ операторів дронів, які будуть охороняти на залізниці майно та паливо від розкрадання. Планують залучити до нього ветеранів російсько-української війни.

Про це повідомляє сайт Укрзалізниці.

У підрозділі будуть служити залізничники, які брали участь у війні із росією, отримали поранення та повернулися із фронту.

Спочатку планують створити тестовий підрозділ, а на його основі розроблять мережу операторів БПЛА. Навчання планують проводити за допомогою онлайн-платформи, яку для ветеранів створює Крук разом із Фондом Відродження. 

“БПЛА використовуватимуть для боротьби з розкраданням майна Укрзалізниці на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод”, – розповіли у транспортній компанії.

Як розповідало BitukMedia, “Потяг до перемоги” переміг у номінації  Transport and Logistics конкурсу із PR та креативності European Excellence Awards. Склад із семим вагонів, розписаних українськими митцями, обійшов конкурентів із DHL, FedEx та VAG.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі