Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гігантського тунця продали за 800 тис. доларів (ВІДЕО)

Важливо

За 788 440 доларів продали гігантського синього тунця на першому у 2024 році аукціоні найбільшого рибного ринку Токіо. Це найвища ціна за рибину з часів пандемії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Тунця спіймали біля берегів портового міста Аоморі. Його вага становила 238 кілограмів. На торгах рибу викупили оптовий торговець морепродуктами Yamayuki та оператор мережі суші Onodera Group.

Тепер гігантського тунця приготують та подадуть у суші-ресторані Onodera, удостоєному зірки “Мішлен”, у престижному кварталі Гіндза.

За даними ЗМІ, ціна, заплачена за рибу, є найвищою з часів пандемії COVID-19 та четвертою найвищою ціною, сплаченою за тунця з початку ведення записів у 1999-му.

Традиційний новорічний аукціон тепер проводять на новому ринку в районі Тойосу. До жовтня 2018 року ринок знаходився в районі Цукідзі та був відомою туристичною пам’яткою. На токійському рибному ринку щодня продається понад 2 тис. тонн риби та морепродуктів.

Синій тунець (Thunnus thynnus) – найбільший вид з роду тунців. Він може сягати понад 4 м завдовжки, а максимальна зареєстрована маса цієї рибини склала 684 кг.

Світовий фонд дикої природи повідомляє, що понад 85% світової популяції синього тунця схильні до значного ризику незаконного і нерегульованого промислу.

Як розповідало раніше BitukMedia, американські кухарі-блогери із TikTok Нік ДіДжованні та Лінн Девіс приготували найбільший у світі суші-рол. На нього пішли майже тонна рису і тисячі листів норі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі