П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знайшлась картина Густава Клімта, яка вважалася загубленою з 1925 року

Важливо

У Відні (Австрія) знайшли картину австрійського художника Густава Клімта “Портрет фрейліни Лізер”. Полотно вважалось загубленим майже 100 років. Але криміналу тут немає.

Про це повідомляє Bloomberg.

Картина колись належала єврейській родині Лізер з Австрії, востаннє роботу Клімта виставляли у Відні 1925 року. Відтоді про неї нічого не було відомо.

Нині ж з’ясувалося, що нинішні власники законно стали власниками портрета у 1960-х роках. Експерти не виявили доказів того, що картину вкрали у попередніх власників під час Другої світової війни.

При цьому на торги “Портрет фрейліни Лізер” виставлять від імені не лише власників, а й правонаступників сім’ї Лізер. Аукціонний будинок Im Kinsky назвав стан роботи “бездоганним”. Згідно з даними аукціонного дому, який прийматиме пропозиції 24 квітня в австрійській столиці, оціночна вартість “Портрета фройляйн Лізер” становить від 30 до 50 млн євро (від 32,7 до 54,5 млн доларів)

“Портрет фрейліни Лізер” роботи Густав Клімта. Фото – Kinsky Auction House via Bloomberg

Перед аукціоном роботу покажуть у Німеччині, Швейцарії, Великій Британії та Гонконзі.

Наприкінці червня іншу роботу Густава Клімта “Пані з віялом” продали на торгах Sotheby’s за £85,3 млн. Це зробило її найдорожчою картиною, яка колись була продана з аукціону в Європі. Вважається, що “Пані з віялом” – останній жіночий портрет та, ймовірно, остання практично закінчена робота австрійського художника.

Як розповідало раніше BitukMedia, на аукціоні Christieʼs продали частину колекції співзасновника Microsoft Пола Аллена, померлого у 2018 році. За полотна виручили $1,5 млрд – це рекордна сума за колекцію одного власника.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі