Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Неймовірно дорого: картина Клімта отримала найвищу початкову оцінку в історії європейського аукціону (ВІДЕО)

Важливо

“Пані з віялом” австрійського художника Ґустава Клімта виставили на аукціон Sotheby’s. Тільки початкова вартість картин склала рекордні для європейських торгів 65 млн фунтів стерлінгів. А продатись може ще дорожче!

Про це розповідає сайт аукціонного дому.

“Пані з віялом” вважається останнім полотном, написаним митцем напередодні смерті 1918 року. Клімт працював над портретом впродовж 1917 року. На момент смерті художника картина знаходилася на мольберті в його майстерні. Художнику тоді було тільки 55.

“Пані з віялом” на мольберті в квартирі Клімта. 1918 р.

Свого часу картина належала промисловцю Ервіну Бьолеру, який був покровителем Ґустава Клімта, в потім у 60-х рокіх минулого століття опинилась в зібранні австрійського колекціонера Рудольфа Леопольда. Він продав витвір мистецтва нинішньому власнику 1994 року, угода коштувала 12 млн доларів.

“Пані з віялом” на стіні в апартаментах Ервіна Бьолера. 1920 р. Фото – архів MICHAEL HUEY AND CHRISTIAN WITT-DÖRRING

Аукціон Sotheby’s пройде у Лондоні 27 липня. Експерти припускають, що “Пані з віялом” може продатись за 80 млн. доларів.

Художник Ґустав Клімт відомий своїми портретами, алегоричними картинами та мозаїчними роботами, а також декоративними творами, створеними для громадських будівель та музеїв. Клімт також став одним із засновників об’єднання “Віденських майстерень”, або “Сецесіону”.

У ранній період творчості Клімт працював над фресками та декоративними роботами разом із братом Ернстом Клімтом. У наступні роки він зосередився на створенні портретів, в яких використовував витончені лінії, декоративні елементи та яскраві кольори. Крім того, Ґустав Клімт прославився своїми еротичними та символічними роботами, натхненими красою жіночого тіла.

Як розповідало раніше BitukMedia, чорну електрогітару Fender Stratocaster продали на аукціоні Julien’s Auctions за 596,9 тиc. доларів. Інструмент “часів Nevermind” розбив засновник Nirvana Курт Кобейн. Пізніше інструмент перезібрали, але грати на ньому більше не можна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі