Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Річковий монстр: рибалка виграв протистояння з найдовшим сомом з усіх

Важливо

Сома-велетня виловив в річці По професійний італійський риболов-спортсмен Алессандро Б’янкарді. Його рибина виявилась найдовшим представником свого виду, коли-небудь спійманою і відпущеною людиною. І невдовзі за ним буде світовий рекорд.

Про це розповідає Smithsonian Magazine.

Наприкінці травня Б’янкарді як завжди рибалив на річці По, що на півночі Італії. Раптом він відчув потужне клювання. Чоловік, який був у цей момент у човні один, розпочав дуже складну та виснажливу боротьбу з таємничим річковим монстром.

Протягом 40 хвилин рибалка вів велетня на спінінгу і при цьому протистояв підводними перешкодами та сильній течії. Нарешті, змученому Алессандро вдалося дотягнути здобич до мілководдя, і тут він зрозумів, з ким мав справу — з гігантським сомом.

“Страх не втримати його накривав мене панікою, — згадує Б’янкарді. — Я сам зіштовхнувся з найбільшим сомом із усіх, які мені зустрічалися за всю мою 23-річну професійну кар’єру”.

Поки чоловік боровся із сомом, намагаючись витягнути його на сушу, його човен мало не забрало течією. Йому довелося прив’язати здобич, стрибнути у воду і наздоганяти човен. Коли ж ситуацію вдалося взяти під контроль, Б’янкарді повідомив про свою рибальську удачу іншим рибалкам.

Фото – Madcat / Alessandro Biancardi

В присутності десяти свідків рибину офіційно заміряли. Довжина сома становила 285 см, що на 4 см більше попереднього рекорду, також встановленого на По. У квітні двоє рибалок на надувному плоту зловили сома завдовжки 281 см. Рекорд Б’янкарді поки що офіційно не зареєстрований, але процес реєстрації рекорда запущений.

А от ваги велетня нам не дізнатись: Б’янкарді вирішив не зважувати свого сома, щоб ще більше його не травмувати. Ніжно попрощавшись зі своєю щасливою рибиною, відпустив сома назад у річку. Він сподівається, що річковий монстр ще принесе іншому щасливому рибалці ту саму радість, що приніс йому.

Як розповідало раніше BitukMedia, десятирічна дівчинка голіруч зловила півметрового окуня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі