Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я просто рахувала кола” – 99-річна атлетка встановила три світових рекорди

Важливо

99-річна канадійка Бетті Брассел встановила на минулих вихідних три світові рекорди на запливі у місті Сааніч. Вона побила існуючі рекорди у віковій категорії від 100 до 104 років на дистанції 400 м вільним стилем, 50 метрів на спині та 50 метрів брасом.

Про це повідомляє The Guardian.

Заплив на 400 м Брассел подолала на 4 хв швидше, ніж попередній рекордсмен.

“Коли я пливу я не думаю ні про що. Ні про що. Я просто рахую кола, щоб знати, скільки мені залишилося. Я завжди намагаюся знайти темп, який я можу витримувати. І на останньому колі я віддаю все, що маю”, – ділиться секретом успіху довгожителька.

Брассел народилася у Нідерландах і разом зі своїми братами та сестрами вчилася плавати у каналах Амстердаму. Разом зі своїм чоловік Ґеррітом переїхала до Канади у 1959-му.

Вперше Бетті пішла на змагання, коли їй було за 60. Зараз їй ще не виповнилося 100, але організатори рахують рік народження учасників, а не точно дату, тож дали їй змогу взяти участь у цьогорічному запливі.

Брассел майже кожного разу, як заходить у байсейн, підтверджує існуючий або встановлює новий рекорд. Зрештою, конкурентів у неї не так і багато.

“Я щаслива, коли виграю. Але якщо просто проводжу гарно час, я ще більш щаслива”, – каже довгожителька.

Як повідомляло BitukMedia, 92-річний Альфредо Аліага Бурдіо офіційно став найстарішим чоловіком, який перетнув Великий каньйон у США від краю до краю. Вік – це лише цифра, каже відчайдух і ділиться секретами здорового життя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі