П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Комусь треба? Вставну щелепу Черчилля виставлять на аукціон

Важливо

Золотий зубний протез, який носив Вінстон Черчилль під час Другої світової, планують виставити на аукціон 6 лютого. За неї планують отримати щонайменше $10 тис.

Про це повідомляє CNN.

Черчилль втратив кілька зубів у 1920-х. Під час Другої світової тодішній британський прем’єр носив кілька вставних щелеп. Вони були спеціально зроблені, аби зберегти природну шипелявість політика. Виготовляли протези із золота.

Згаданий протез виготовили, ймовірно, на початку Другої світової. Аукціоністи із  Cotswold Auction Company називають “одною із найбільш незвичних речей, які доводилося продавати”. Торги відбудуться 6 лютого.

У Черчилля були погані зуби і прикус із дитинства, розповідав його приватний дантист Дерек Кадліпп. Тому британський прем’єр потребував спеціального обслуговування. Пізніше Черчилль висунув свого дантиста на отримання лицарського титула.

Ще примітно, що Черчилль завжди боявся загубити свою вставну щелепу, тому постійно тримав одну запасну під рукою. А точніше, її носив із собою його приватний секретар.

Як розповідало BitukMedia, 26-річного Дрю Маршалла з англійського графства Гемпшир визнали винним у шахрайстві і засудили до 12 місяців громадських робіт. Чоловік видавав покупцям на eBay підроблену тростину Єлизавети II за оригінальну і прикидався колишнім старшим лакеєм у Віндзорському замку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі