Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Витягти із жерла вулкана – рятувальники наважилися допомогти сотням овець

Важливо

Ісландські рятувальники наважилися на ризиковану операцію, аби зберегти життя близько 300 овець та інших хатніх тварин у місті Ґріндавік. Їх покинули напризволяще місцеві мешканці, рятуючись від вулкана Фаґрадальсф’ядль.

Про це розповідає The Guardian.

Нещодавно лава, яка насувається на ісландске місто, спричинила кілька пожеж і знищила будинки. Разом з тим, у Ґріндавіку перебуває близько 270 свійських тварин, серед яких близько 300 овець. Рятувальники наважилися допомогти тваринам.

Кампанію із порятунку тварин розгорнули зоозахисники після того, як побачили, що люди рятують дорогі речі, а не тварин. Загалом тварини перебувають у місті без їжі та води уже кілька днів.

Вулкан Фаґрадальсф’ядль почав вивергатися ще перед Різдвом минулого року. Місцевих мешканців евакуювали через небезпеку, проте з часом деякі фермери вирішили повернутися. Після потужного виверження у неділю 14 січня вони знову змушені були виїхати, а овець покинули напризволяще.

Один із фермерів зміг нещодавно самотужки вивести 30 овець, але йому довелося поборотися із місцевою владою за право поїхати в небезпечну зону.

Як розповідало BitukMedia, у Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Тільки частину з них вдалося врятувати працівникам Українського центру реабілітації рукокрилих. Загалом рятувальна операція тривала добу. Йдеться про рудих вечірниць, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі