Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісний літак-штурмовик віддадуть безкоштовно покупцю маєтку за $5 млн

Важливо

Комісований американський штурмовик Harrier II віддадуть безкоштовно покупцю маєтку у британському містечку Петерсфілд. Рідкісний літак, яких лишилося лише вісім у всьому світі, перетворили на садову прикрасу.

Про це розповідає New York Post.

Маєток із військовим літаком продає 56-річний Пітер Робінсон. Штурмовик чоловік жартома називає своїм “садовим гномом”. Купив списане з армійської служби судно у 2015-му.

Літак Harrier II має довжину 14 м. Він знаходиться у маєтку Arts and Crafts, площа якого становить 743 м кв. Будинок має шість спалень.

“Ну от знаєте, от є якийсь хлоп. Йому подобається Harrier II. От він купує собі модель десь 20 см завдовжки. І ставить собі на підвіконня. І милується ним. Я не сказав би, що це геть щось інше. Мені просто поталанило, що у мене підвіконня значно більше”, – каже Робінсон.

Робінсон – математик, який працює на британське Міноборони, як сам каже, “вирішує там проблеми”.

Доправити літак до маєтку було значно важче, ніж це уявлялося, пригадує чоловік. Довелося наймати дві вантажівки, аби його доправити.

“На одній вантажівці приїхав фюзеляж. Він видавався таким величезним, наче це був “Конкорд”. Я глянув і подумав – “Боже мій, що я наробив!”, – пригадує Робінсон.

Під час транспортування приборна панель літака упала із вантажівки і перекрила рух на дорозі на дві години.

Тепер Робінсон з’їжджає, але перевозити літак за собою не хоче, хоча старшому синові він подобається. Тож готовий подарувати літак безкоштовно. Якщо ж покупець не захоче, то Робінсон планує прилаштувати старий штурмовик у музей.

Як розповідало BitukMedia, валлійське подружжя пенсіонерів Шин і Джеффрі Едвардси тримало у садку нерозірвану 30-кілограмову бомбу, якій більше 100 років. Поліція її вилучила. “Наче зі старим другом розлучилися”, – зітхає тепер чоловік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі