П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чисте жахіття – про Міккі Мауса знімуть мультфільм-горор

Важливо

Американський режисер Стівен ЛаМорт зніме стрічку за мотивами мультфільму “Пароплав Віллі”, де вперше з’явився Міккі Маус. Це буде комедійний горор, у якому культове мишеня буде катувати пасажирів парома. ЛаМорт оголосив про свою ідею після того, як Disney втратив авторські права на перший образ Міккі та Мінні Маусів.

Про це повідомляє Variety.

Американська корпорація The Walt Disney Company із першого січня цього року втратила права на образ Міккі Мауса зі стрічки “Пароплав Віллі” 1928-го. Згідно із американським законодавством, термін дії авторських прав закінчився, і образ мишеняти та його подружки став суспільним надбанням.

ЛаМорт відомий своїми ремейками, які, щоправда, часто мають доволі низький рейтинг. Із останніх його стрічок – The Mean One, яка у стилі слешер (горор із численними вбивствами за допомогою холодної зброї) переказує книжку “Як Ґрінч украв Різдво” Доктора С’юза.

Також у стилі слешера ЛаМорт створив нову трешову стрічку “Вінні Пух: Кров і мед”.

Ще одною його роботою – не у стилі жахів – стала короткометражка Powerpuff Girls: The Long Way Back, де він повертає на екрани “Суперкрихіток” із мультсеріалу 1996 року, які уже виросли і стали дорослими жінками.

ЛаМорт каже, що в такий спосіб він вшановує уже відомих персонажів.

Судячи із концепт-арту, який оприлюднили кіновиробники, фільм про Міккі також буде слешером – персонаж тримає в руках закривавлений кухонний ніж.

Sleight of Hand Productions / Andrew L. Kern

“Пароплав Віллі” приносив радість поколінням, але під цим життєрадісним зовнішнім виглядом криється потенціал для чистого жахіття”, – каже ЛаМорт та зізнається, що не може дочекатися, коли він покаже стрічку глядачам.

Показ, до речі, запланований на весну цього року.

Як розповідало BitukMedia, український блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі