Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Девід Духовни озвучить фільм про легендарний український ресторан у Нью-Йорку

Важливо

Американський актор Девід Духовни озвучить документальний фільм “Веселка”, присвячений культовому українському ресторану Veselka у Нью-Йорку, США. Стрічка про головний заклад “Маленької України” вийде 23 лютого – напередодні другої річниці російського повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Deadline.

Рестораном “Веселка” володіє уже друге покоління українців. Фільм розповість про стосунки між ними, вплив повномасштабної війни та допомогу працівників Україні.

“За 70 років український ресторан Veselka в Нью-Йорку став відомим своїми борщами та варениками, але для України він також став світлом надії”, — йдеться в описі фільму.

Режисером фільму став Майкл Фіоре – він обідав у “Веселці”, коли навчався у Школі мистецтв Тіша при Нью-Йоркському університеті поблизу.

“Це було живе та гостинне серце громади Маленької України за її межами. Сьогодні роль Veselka, а також Тома та Джейсона Бірчардів важливіша, ніж будь-коли”, – каже Фіоре.

Девід Духовни теж пам’ятає “Веселку” із дитинства – він виріс за два квартали від ресторану. Ресторан “Веселка” заснувало подружжя Володимир та Ольга Дармохвали у 1954 році. Тепер там працюють і їхні онуки.

Дідусь Духовни був емігрантом із Бердичева Житомирської області.

“Я вдячний за можливість дати свій голос для місця та частини міста, які є великою частиною мого дитинства, історії та спадщини”, – каже актор.

Як розповідало BitukMedia, французька акторка Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” письменниці із Первомайська Любові Якимчук. Видану у 2015-му книжку український Forbes вніс у рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі