Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вважалося неможливим – українські війська затопили рідкісний російський літак А-50

Важливо

15 січня Головнокомандувач ЗСУ Валерії Залужний заявив, що Повітряні Сили ЗСУ збили дуже рідкісний і цінний російські літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50. Разом із ним на дно Азовського моря відправився літак-командний пункт Іл-22. Експерти кажуть – українські воїни зробили неможливе.

Про це пише Defense Express.

“Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22”, – написав Валерій Залужний у Telegram і опублікував відповідне відео.

Одна із головних задач літака ДРЛВ А-50- це виявлення ворожого ППО. Також він сам несе РЛС, що дозволяє йому виявляти ворожі літаки та інші повітряні цілі в повітрі і керувати винищувачами.

Збиття такої цілі раніше вважалося неможливим, оскільки літак ДРЛВ уникає близькості до лінії фронт – для цього він і має потужні РЛС – та здіймається в повітря із групою супроводу із винищувачів, якими, у разі небезпеки, сам же і командує.

Раніше минулого року ЗСУ змогли пошкодити А-50, але він успішно сів у росії.

Про те, що минулої ночі українські повітряні сили збили це судно, а також Іл-22 з’явилася інформація в мережі. Про неї писали російські так звані “блогери”. Вони зазначали, що А-50 дуже рідкісне для росії судно, а спеціалісти, які уміють із ним працювати, взагалі “штучні”.

Як повідмоляло BitukMedia, представники України і США підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва озброєння та обміну технічною інформацією. У рамках співпраці Україна зможе виробляти гібридні ракети та гібрид українських РЛС із системою Patriot.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі