Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

CША передали Україні технології виробництва гібридних ППО

Важливо

Представники України і США підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва озброєння та обміну технічною інформацією. У рамках співпраці Україна зможе виробляти гібридні ракети та гібрид українських РЛС із системою Patriot.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Заява сприятиме швидкому проходження інвестиційних угод у сфері критичного озброєння. Відповідно до неї, Україна отримала технічні дані для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM.

Про те, що Україна та США спільно розробили гібриди радянських систем ППО стало відомо ще наприкінці жовтня цього року, а розпочалася програма ще рік тому.

Першими стали комплекси “Бук”. Американці не змогли знайти для них ракети, тож розробили гібрид ракети RIM-7 Sea Sparrow. “Морський горобець” (таке перекладається назва) був призначений для корабельного базування. Тепер же його зможуть виробляти для українських ЗРК.

Також проєкт FrankenSAM передбачає виготовлення в Україні ракет-гібридів AIM-9 Sidewinder повітряного базування та гібриду українських радарів із американською системою Patriot.

Як повідомляло BitukMedia, українські підприємства зараз серійно виробляють аналоги “Шахедів” та більш потужних безпілотників-камікадзе. Деякі із моделей можуть летіти на відстань 1 тис. км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі