Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Аналогічні “Шахедам” і краще – Україна серійно випускає потужні безпілотники

Важливо

Українські підприємства зараз серійно виробляють аналоги “Шахедів” та більш потужних безпілотників-камікадзе. Деякі із моделей можуть летіти на відстань 1 тис. км.

Про це генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін розповів Економічній Правді.

“В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог “шахеда”, а є і більш потужні моделі, бо “шахеди” так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками”, – сказав Сметанін.

Дрони, здані долати 1 тис. км, Україна виробляє у кооперації із іноземними партнерами. На початку 2023-го року було відомо, що такий дрон знаходиться тільки у стані розробки.

“Де саме – розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне – що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють”, – каже Сметанін.

Також Укроборонпром зміг розгорнути ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів від приватних компаній.

“Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається”, – каже Сметанін.

Як повідомляло BitukMedia, влітку цього року російські пропагандисти поширили фейк, що український дрон “Баба Яга” має клешні, якими краде поранених. Дрон із такою назвою насправді існує, але він здатен підняти до 20 кг вантажу.

Тим часом, українські розробники із кластера Brave1 об’єднали дрон-коптер і міношукач і створили розміновувач ST1. Завдяки йому можна шукати вибухові предмети дистанційно, а працює він у чотири рази швидше за людину.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі