Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Рівненщині жінка народила 11-ту дитину у власному авто

Важливо

40-річна жінка народила 11-ту дитину в салоні власного автомобіля у Вараському районі Рівненщини. Перейми в породіллі почалися вночі, пологи були стрімкими і до лікарні подружжя доїхати не встигло.

Про це розповіли у соцмережах Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги. 

Як повідомляють медики, жінка зателефонувала у “швидку” 13 січня о 3:34 й повідомила, що в неї почалися стрімкі пологи. 

Разом з чоловіком породілля вирушила до лікарні в селищі Зарічне, однак дістатися до медзакладу не встигли – багатодітна мати народила дитину в автомобілі по дорозі. 

Через 9 хв після отримання виклику медики прибули до автомобіля на трасі і побачили породіллю, її чоловіка та новонароджену дівчинку.

Бригада фельдшерів одразу ж оглянула пацієнтку, перерізала пуповину. “Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми. Пацієнтка скарг не висловлювала”, – повідомляють в центрі.  

Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти. Новонароджена дівчинка була у задовільному стані.

Пацієнтка повідомила, що відчувши “ниючий біль в животі” одразу з чоловіком вирушили до медичного закладу, де вона перебувала на обліку. Однак, пологи виявилися стрімкими. За словами жінки, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона мала саме 13 січня. Так і сталося.

Після цього пацієнтку разом з донькою госпіталізували до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні.

Відомо, що вдома на новонароджену чекають її 9 братів та 1 сестричка.

“Дівчинка народилася з вагою 3550 г та зростом 52 см”, – повідомила старша лікарка зміни Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Любов Волинець у коментарі “УП. Життя”. 

Як розповідало раніше BitukMedia, на Одещині рятувальники та поліцейські допомогли породіллі під час негоди. Жінку зі щойно народженою дитиною доправили до пологового будинку на спецтехніці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі