Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Там во Бахмуті”: встановили рекорд України з наймасовішого виконання колядки (ВІДЕО)

Важливо

13 січня 2024 року в Стрілківській громаді Львівської області було встановлено рекорд України в номінації “Вперше”. Це наймасовіше виконання вертепами колядки “Там во Бахмуті” в Україні та за кордоном із різдвяною зіркою.

Зафіксувала рекорд організація “Книга світових рекордів України”.

Рекорд мав на меті об’єднати якомога більшу кількість вертепів і колядок для збору коштів 80-й бригаді під час фестивалю “Різдвяні пташки”. 

Під час встановлення рекорду було зафіксовано такі результати: кількість людей – 1259 осіб, кількість вертепів – 105, кількість країн-учасниць – 8.

Під час заходу вдалося зібрати понад 3 млн гривень на спеціалізовану техніку для військових.

Акція “Різдвяні пташки” – ініціатива священників Романа Грома із Мшанця й Івана Галя, капелана 80-ї ДШБ.

Коляда у Мшанці, 13 січня 2024. Фото – Суспільне Львів

Привітала рекордсменів Ганна Крисюк, генеральна директорка Книги світових рекордів. Вона зауважила, що такі рекорди важливі в наш час, адже підтримка військових вкрай необхідна.

Фото – Суспільне Карпати

Як розповідало раніше BitukMedia, 9 січня 2022 року у селі Підгір’я на Івано-Франківщині майже 4,5 тис. людей разом заспівали колядку “Нова радість стала”. Представники Книги рекордів України офіційно зафіксували наймасовіше виконання цієї колядки. “Категорія рекорду — мистецтво. Зафіксували 4 471 учасника. Рахували за формулярами у касах, де записувалися люди, які приходили на захід”, — розповіла експертка Книги рекордів України Тетяна Розвадовська.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі