Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новий сорт сенполій назвали на честь заглиблого військового і поета “Далі”

Важливо

Селекціонер з Дніпра Євген Рудницький вивів мініатюрний сорт сенполій, який назвав RUD-ДАЛІ на честь загиблого військового і поета Максима Кривцова. У одному із віршів “Далі” писав: “та скоріше б уже весна, щоб нарешті розквітнути фіалкою”.

Про новий сорт розповідає Суспільне.

Рудницький розповів, що сенполії, також відомі як узумбарські фіалки, колекціонує із 2015-го. Власних сортів у нього 50. RUD-ДАЛІ вивів цього року.

“Він присвячений пам’яті чудової людини — Максима Кривцова — молодого українського генія, поета, воїна з позивним “Далі”. Сорт RUD-ДАЛІ — це відображення світлої та ніжної душі нашого героя”, – каже селекціонер.

RUD-ДАЛІ — це мініатюрний сорт. Рослина має компактну розетку середньо-зеленого листя з жовтою кроновою ряболистістю і ніжного кольору квіти. Доросла сенполія має діаметр розетки не більше 15 см.

Максим Кривцов брав участь у Революції Гідності, пізніше став добровольцем “Правого Сектора”, служив у Нацгвардії. Після демобілізації допомагав ветеранам. Після повномасштабного вторгнення пішов на фронт. Загинув 7 січня цього року внаслідок артилерійського обстрілу на Харківщині, йому було 33 роки.

“Далі у цивільному житті був мистцем. На деякий період він переїхав із галасливого Києва у приватний будинок. Досліджував флору, фотографував її, а потім вичитував у великих старезних книгах про ту чи іншу рослину. Обовʼязково ділився новою інформацією та робив чудові оладки на сніданок, і прикрашав їх фіалками з городу”, – розповідала Подруга Максима Кривцова Вікторія “Сметана” Ткач.

Як розповідало BitukMedia, вагітна волонтерка зі Львова Світлана Нагорна-Гордійчук особисто пригнала авто для військових до прифронтового Краматорська на Донеччині. Жінка зробила це, щоб там зустрітися зі своїм коханим військовим Максимом Гордійчуком і разом дізнатися стать дитини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі