Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розсилає “листи щастя” – австрійська спадкоємиця шукає, кому роздати 25 млн євро

Важливо

31-річна активістка із Відня Марлен Енгельхорн успадкувала мільйони від свого діда Фрідріха Енгельхорна – засновника німецької фармацевтичної компанії BASF. Тепер шукає 50 людей, аби віддати їм у розпорядження 25 млн євро. Яка це частка спадщини не ясно, але раніше жінка заявляла, що роздасть 90% спадку.

Про це повідомляє ВВС.

Марлен є великою прихильницю введення податку на багатство по всьому світу і вона активно обстоює цю позицію у ЗМІ.

Активістка успадкувала статки від бабусі Траудль Енгельхорн-Вечіатто, вдови засновника BASF. Forbes оцінював капітал Траудль у $4.2 млрд. Скільки із цього дісталося Марлен, невідомо. Але ще у 2022-му вона заявила, що роздасть 90% свого спадку, оскільки “ніяк не доклалася до того, щоб заробити ці гроші”.

Австрія – одна із небагатьох країн, яка не бере податок за спадок. Тож Марлен вирішила поділитися багатстсвом із громадянами сама.

“Якщо політики не роблять свою роботу і не розподіляють кошти, я зроблю це сама”, – сказала жінка.

Зараз від імені Марлен надсилають листи 10 тис. випадково обраних громадян Австрії, які старше 16 років. Ті, хто бажає взяти участь у цій ініціативі під назвою Good Council for Redistribution можуть зареєструватися онлайн або по телефону.

Із цих 10 тис. спадкоємиця обере 50 осіб, які отримають право розпоряджатися 25 млн євро і ще 15 осіб “запасних”.

Марлен обіцяє, що зустрічі і обговорення будуть проводитися відкрито. Якщо ж австрійці не знайдуть спосіб витратити кошти, вони повернуться до Марлен. При тому під час обговорень Марлен не матиме права вето, все мають вирішити самі громадяни.

Як розповідало BitukMedia, 16-річна американка Габріелла Бонем із Ель Рено у штаті Оклахома виграла Volkswagen Beetle на похоронах. Лотерея була останньою волею покійної – Діани Свіні. Примітно, що Габріелла не знала цієї жінки.

А британець Джеймс Бріггс та його дружина Саллі з Уолсолла взяли участь у Національній лотереї. Їм пощастило виграти цілих 10 тис. фунтів стерлінгів на місяць протягом року. Але подружжя довгий час не підозрювало про свій успіх: інформація про виграш приходила на електронну пошту, яку їм було ліньки переглядати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі