Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Римський фонтан Треві встановлює новий рекорд

Важливо

Фонтан Треві у Римі зібрав рекордну суму в 1,6 млн євро за минулий рік. Це новий рекорд щонайменше з 2006 року. А все завдяки традиції кидати туди монетки на згадку про подорож.

Про це повідомляє газета Il Gazzettino.

Фонтан Треві (Fontana di Trevi) – улюблена атракція туристів з усього світу. Це доведено зокрема й грошима: щорічно його прибуток перевищує прибуток середнього римського музею.

Зібраними коштами керує організація Caritas. Саме її фахівці повідомили про досягнення рекордної суми в 1,6 млн євро. Для порівняння: 2022 року фонтан Треві приніс трохи меншу суму — 1,43 млн євро. Загальна вага зібраних монет – 33 тонни.

Монети, зібрані з фонтану, вирушають на сортування та конвертацію, а потім надходять у Caritas для благодійних цілей.

Примітно, що серед кинутих у фонтан монет не лише євро та центи, а й, наприклад, долари та фунти. Після того, як гроші дістають з фонтану, валюти світу відокремлюються від євро і потім обмінюються.

Фото – Il Gazzettino

Зібрані гроші Карітас з 2006 року спрямовує на допомогу нужденним. Наприклад, ці кошти використовувалися для організації соціальних їдалень і так званих торгових центрів солідарності, де покупки можуть здійснювати малозабезпечені люди.

Автори видання зазначають, що люди кидають монети у фонтан з двох причин: хтось сподівається повернутися сюди знов, а хтось загадує бажання.

Найбільший і найвідоміший фонтан італійської столиці навіть має власний обряд. Кидання монет в Треві вже оформилося в цілу систему. Кидати монету потрібно правою рукою через ліве плече. Одна кинута у фонтан монета забезпечить повернення до Рима в найближчому майбутньому, дві монети – данина долі за майбутнє побачення. Якщо людина прагне мати пару, потрібно кинути три монети, а якщо грошей, слід розщедритися на чотири монети.

Втім, у води одного з символів Рима потрапляють не лише гроші. Згідно з повідомленням Caritas, з фонтану в різний час діставали медальйони, замки, браслети (найчастіший предмет), ключі, каблучки, медіатори для гітари, зубні протези, сонцезахисні окуляри і навіть клешню краба. Всі ці предмети працівники збирають щонайменше тричі на тиждень.

Як розповідало раніше BitukMedia, 22-річний німецький турист заплатить понад $5,3 тис. за те, що пошкодив статую Нептуна XVI ст. в італійській Флоренції. Чоловік дуже хотів сфотографуватися поруч із богом і відбив кілька шматків мармуру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі