Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятували 90-річну жінку, яка 5 днів провела під завалами після землетрусу (ВІДЕО)

Важливо

90-річну жінку знайшли живою під завалами через п’ять днів після руйнівного землетрусу, який стався в центральній Японії 1 січня. За словами рятувальників, людей вдається врятувати за такий тривалий час після катастрофи вкрай рідко.

Про це повідомляє японський суспільний мовник NHK. 

Японські рятувальники знайшли жінку в місті Сузу префектури Ісікава через 124 години після землетрусу. На її визволення пішло кілька годин, адже коліна потерпілої застрягли під меблями у дуже вузькому просторі між першим і другим поверхами, розповів рятувальник Куме Таканорі.

Потерпілу доставили у найближчу лікарню. Зараз жінка почувається добре і навіть може розмовляти, але у неї травмовані ноги.

Лікар Інаба Мототака дуже радий, що жінку вдалося врятувати спільними зусилля. Рятувальники визнають, що людей рідко вдається врятувати за такий тривалий час після катастрофи.

Порятунок літньої жінки був тим щасливішим, що минулого четверга закрилося так зване вікно можливостей тривалістю 72 години. Пізніше, ніж через три доби з моменту землетрусу, шанси знайти вцілілих починають різко знижуватися. А окрім травм, виникає ризик загибелі від переохолодження та зневоднення. На думку лікаря, літня японка вижила під завалами, бо йшов дощ, тож вона мала доступ до води.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,5 балів стався у центральній частині Японії 1 січня. За останніми даними, внаслідок стихійного лиха загинули щонайменше 168 людей, а 300 вважаються зниклими безвісти.

Рятувальні роботи тривають, але надзвичайникам заважає сніг, що випав якраз у постраждалих районах. Також понад 2,3 тисячі людей у префектурі залишаються “відрізаними від світу” через розбиті дороги.

Японія є однією з найбільш сейсмічно активних країн світу, активність навколо півострова Ното зростає з кінця 2020 року. За останні 3 роки в регіоні сталося понад 500 малих і середніх землетрусів.

Як розповідало раніше BitukMedia, київські поліцейські врятували 80-річного чоловіка, який мешкає на бульварі Миколи Міхновського. У пенсіонера стався інфаркт, він не виходив на зв’язок кілька днів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі