Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Більше за Елвіса: Тейлор Свіфт побила рекорд за кількістю тижнів на верхівці чарту Billboard

Важливо

Альбом Тейлор Свіфт “1989” вже п’ять тижнів знаходиться на вершині чарту Billboard 200. Таким чином співачка змогла побити рекорд короля рок-н-ролу Елвіса Преслі.

Про це повідомляє Variety.

Йдеться про кількість часу, скільки один або кілька альбомів сольного виконавця перебувають на першій позиції рейтингу. Свіфт зі своїми проєктами очолювала чарт Billboard 200 68 тижнів. Це на один більше, ніж в Преслі.

Але до абсолютного рекорду Свіфт ще далеко. Лідерство досить утримують The Beatles. Сукупно альбоми гурту перебували на верхівці чарту Billboard 200 132 тижні.

Альбом “1989” (Taylor’s Version) став для співачки 13-м номером 1 у чарті. Крім того, це найкращий дебют у чарті серед усіх альбомів співачки.

Оригінальний альбом “1989” дебютував на вершині чарту Billboard 200 15 листопада 2014 року і провів 11 тижнів поспіль на першому місці. Одразу три сингли також були на першому місці в чарті Billboard Hot 100 — найбільше з усіх альбомів Свіфт. Shake It Off, Blank Space та Bad Blood за участю Кендріка Ламара посіли перші місця у 2014–2015 роках.

“1989 (Taylor’s Version)” охоплює перезаписи стандартних 13 пісень оригінального альбому 1989 року, а також ще п’ять раніше невиданих перезаписів From the Vault.

З 1,35 млн продажів за перший тиждень “1989 (Taylor’s Version)” став шостим альбомом Свіфт, який було продано щонайменше мільйон разів за один тиждень. Це найбільш продаваний альбом 2023 року.

Нагадаємо, тур Тейлор Свіфт Eras став першим, який зібрав понад мільярд доларів США, а відеоверсія концерту заробила у прокаті 250 млн доларів, що є рекордом для такого жанру стрічок.

Як розповідало раніше BitukMedia, світовий тур Тейлор Свіфт Eras потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найприбутковіший концертний тур в історії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі