Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обігнала Елтона Джона: світовий тур Тейлор Свіфт потрапив до Книги рекордів Гіннеса (ВІДЕО)

Важливо

Світовий тур Тейлор Свіфт Eras потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найприбутковіший концертний тур в історії. Тільки на перших 60 концертах співачка заробила $1 млрд. Після закінчення туру Eras його загальний прибуток перевищить $2 млрд.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів.

Світовий тур Тейлор Свіфт The Eras увійшов до Книги рекордів Гіннесса за кількістю касових зборів за всю історію. За даними Pollstar, тур, який розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу, вже приніс співачці 1,04 млрд доларів (840 млн фунтів стерлінгів). Це перший в історії тур, каса якого подолала десятизначний поріг.

За даними Pollstar Boxoffice, на сьогодні вже продано 4,3 млн квитків, і за такої траєкторії тур може реально заробити понад 2 млрд доларів, якщо відбудуться всі заплановані концерти, що залишилися. Тур Eras вже називають одним з найбільших явищ в історії музики.

До цього найприбутковішим вважався тур Елтона Джона Farewell Yellow Brick Road Tour, що завершився у липні. Через пандемію тур музиканта розтягнувся на п’ять років. Елтон Джон дав 328 концертів і заробив на них $939 млн. Для порівняння, Свіфт отримала $1 млрд лише за перші 60 шоу Eras зі 151-го. На сьогодні артистка вже заробила вдвічі більше, ніж співачка Бейонсе у двох своїх турах Renaissance World Tour.

Потрапляння до Книги рекордів Гіннеса — далеко не єдине досягнення 33-річної співачки у 2023 році. Тейлор Свіфт стала людиною року за версією Time. У присвяченому їй матеріалі на сайті Time зазначається, що досягнення Свіфт як артистки “настільки численні, що перераховувати їх здається майже недоречним”. “Як поп-зірка, вона знаходиться в одному ряду з вишуканим товариством: Елвісом Преслі, Майклом Джексоном та Мадонною; як автора пісень її порівнювали з Бобом Діланом, Полом Маккартні та Джоні Мітчелл”, — йдеться у статті.

Свіфт збільшила ВВП США на $4,3 млрд, лише на Spotify заробила понад $100 млн, а у провідних світових вишах відкрили курси з вивчення творчості співачки.

33-річна американка є володаркою 12 статуеток “Греммі”. Виконавиця також стала однією з найоплачуваніших артисток світу.

Нещодавно Тейлор Свіфт випустила в прокат концертний фільм. Стрічка The Eras Tour вже у перші вихідні зібрала 125 млн доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, до рейтингу “100 найвпливовіших жінок світу” від Forbes US потрапили зокрема президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, співачка Тейлор Свіфт, яка напередодні стала “Людиною року” за версією Time, і навіть для Барбі знайшлось місце.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі